Nieuws

Persbericht

Bilaterale ontmoeting met de Canadese minister van Buitenlandse Zaken, H.E. Mélanie Joly

Op donderdag 20 januari heeft vice-eerste minister en minister van Buitenlandse Zaken, Sophie Wilmès, de Canadese minister van Buitenlandse Zaken, mevrouw Mélanie Joly, ontvangen in het Egmontpaleis. De twee ministers hadden elkaar al eerder ontmoet in de marge van de ministeriële NAVO-bijeenkomst in Riga, in november jl.
Persbericht

70 personen uit Afghanistan komen naar België na gezamenlijke operatie Buitenlandse Zaken, Defensie en Asiel & Migratie

Vandaag, 20 januari 2022, zijn de eerste 34 van in totaal 70 Belgen en rechthebbenden in België aangekomen met een commerciële vlucht via Doha, Qatar, vanuit Islamabad, Pakistan. Eén van de komende dagen volgt de rest van de groep via dezelfde route. Sinds 6 januari waren zij de grens overgestoken tussen Afghanistan en Pakistan en daarna naar Islamabad gebracht, na een gezamenlijke operatie van Buitenlandse Zaken, Defensie en Asiel en Migratie, in samenwerking met de Pakistaanse…
Persbericht

Dorien Nijs vertegenwoordigt Belgisch burgerpanel tijdens Conferentie over de toekomst van Europa in Straatsburg

Vandaag 21 januari neemt Dorien Nijs de trein naar Straatsburg en het Europees Parlement om er de Belgische aanbevelingen toe te lichten tijdens de plenaire vergadering van de Conferentie van de toekomst van Europa (21 en 22 januari). Sophie Wilmès was, in haar hoedanigheid van minister van Europese Zaken, vanochtend aanwezig op het station Brussel-Zuid om Dorien steun te betuigen en veel succes te wensen.
Persbericht

Bilateraal onderhoud met de vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken van Kazachstan, Z.E. Mukhtar Tileuberdi

Vandaag, dinsdag 18 januari, heeft vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken, Sophie Wilmès, haar ambtgenoot, de vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken van Kazachstan, de heer Mukhtar Tileuberdi, ontmoet naar aanleiding van zijn bezoek aan Brussel. 
Persbericht

Bilateraal onderhoud met Z.E Wopke Hoekstra, Minister van Buitenlandse Zaken en viceminister-president van Nederland

Vandaag, dinsdag 11 januari, heeft Sophie Wilmès, vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken, dhr Wopke Hoekstra ontvangen, de Minister van Buitenlandse Zaken en viceminister-president van Nederland. Het gaat om het eerste bilaterale onderhoud van dhr Hoekstra in zijn nieuwe functie.
Toespraken

MR- Nieuwjaarswensen 2022 -Toespraak

Persbericht

Buitengewone ministeriële bijeenkomst Buitenlandse Zaken van de NAVO

Vandaag, vrijdag 7 januari, heeft vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès via videoconferentie deelgenomen aan de buitengewone vergadering van de NAVO-landen, die werd voorgezeten door Secretaris-Generaal, Jens Stoltenberg.
Nieuwsbericht

Plenaire vergadering van donderdag 23 december 2021: mondelinge vragen

Antwoord van de Vice-eersteminister en minister van Buitenlandse zaken op de mondelinge vraag over de spanningen tussen Rusland en de NAVO, tijdens de plenaire vergadering van donderdag 23 december 2021. 
Achtergrond

Interview Le Soir: “We hebben voorzien om de kerncentrales langer open te houden indien er een probleem was. Er is een probleem.”

Voor de vice-eersteminister van MR, “moeten we tegelijkertijd werken aan de ontwikkeling van de gascapaciteit en aan kernenergie”. Want: "Plan A is niet haalbaar. Dat weten we.” 
Persbericht

De uitvoering van de parlementaire 'Metis'-Resolutie wordt voortgezet

In het licht van zijn koloniale verleden in Centraal-Afrika heeft België zich ingeschreven in een noodzakelijk parcours van onderzoek, waarheid en herinnering. Het onderzoek naar de segregatie van metissen uit de periode van de Belgische kolonisatie in het kader van de uitvoering van de parlementaire 'Metis'-Resolutie gebeurt in twee fasen. Na een eerste fase, die van start ging op 1 september 2019, werd zopas een samenwerkingsovereenkomst gesloten tussen de FOD Buitenlandse Zaken,…

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.