Fotogalerij

Bezoek aan het Kinderziekenhuis Koningin Fabiola

Op 9 februari heeft minister Wilmès het Kinderziekenhuis Koningin Fabiola bezocht, dat  zich specifiek en exclusief toelegt op pediatrische verzorging, waardoor  talrijke pathologieën van de kindheid tot de adolescentie integraal behandeld kunnen worden. 
De stichting Belgian Kid's fund werd opgericht door leden van het ziekenhuis om het voortdurend te laten evolueren, met name via onderzoeksbeurzen voor jonge artsen in kenniscentra in België of in het buitenland. In deze context heeft de Nationale Loterij, als belangrijke herverdeler ten opzichte van de samenleving, de vereniging elk jaar gesteund sinds 1999.  
 
Vergezeld door Dr. Georges Casimir, hoofdarts, en van de volksvertegenwoordigers Jacques Brotchi en Abdallah Kanfaoui (allebei artsen die nauw betrokken zijn bij dit ziekenhuis), heeft Sophie Wilmès de verschillende diensten van het ziekenhuis bezocht en er patiënten en personeelsleden ontmoet. 
Dankzij die professionele aanpak en die menselijke kwaliteiten kunnen grote instellingen zoals het Kinderziekenhuis rekenen op vrijwilligers en verenigingen die hen helpen en steunen. In deze context kan de Nationale Loterij een doorslaggevende rol spelen, om haar financiële steun te verlenen aan projecten die zonder haar misschien niet zouden bestaan.